Turvallisuus on varsin laaja käsite. Siitä tulee minulle mieleen esim. tieto- ja liikenneturvallisuus, tietoturvallsuus, työturvallisuus sekä fyysinen koskemattomuus.
Turvallisuus on yleensä sellainen asia, että sen kunnossa oloa ei huomaa, mutta kun asiat eivät ole kunnossa niin sen huomaa varsin hyvin. Vähän niin kuin erotuomari jalkapallo-ottelussa: Hyvä tuomari on näkymätön.
Ihmisen perustarve on turvallisuus, Maslowin tarvehierarkian mukaan ihminen kaipaa riittävästi lämpöä, ruokaa ja vaatteita. Näiden suhteen asiat ovat varmaan monella suomalaisella kunnossa. Ymmärtääkseni sosiaaliturvajärjestelmä ja kansalaisen perusoikeudet takaavat jokaiselle suomalaiselle perustoimeentulon. Miten hyvin se toteutuu niin se on sitten toinen juttu.
Itse olen muutaman kerran tilanteessa, jossa olen kokenut turvallisuuteni olleen uhattu. Pari kertaa aikoinaan autoa ajaessa olen havahtunut siihen, että olin nukahtamassa rattiin. Auto oli siirtymässä toiselle kaistalle ja vastaan oli tulossa toinen auto....Tuo aika liittyy siihen, jolloin kävin työssä toisella paikkakunnalla ja jouduin ajamaan aika tavoin työmatkoja. Muutamia muita vastaavankaltaisia muistoja tulee mieleen. Onneksi näin ei ole käynyt enään vuosikausiin.
Viimeksi kun olin käymässä Saksassa maaliskuussa niin Autobahnilla oli paha liikenneottomuus. Onnettomuudessa kuoli muutama ihminen, meidän autoseurueemme onneksi välttyi siltä. Toki jouduimme jonottamaan Autobahnilla noin tunnin verran, että ruhjoutuneet autot saatiin pois sieltä.
Toinen turvattomuuden tunteeni liittyy ulkomaanmatkaan ja varsinkin kun olimme lomamatkalla perheen kanssa Egyptissä. Tapahtumat kytkeytyvät paikallisilta pieniltä matkanjärjestelijiltä ostettaviin päiväretkiin.
Kun alun kaupanhieronnan jälkeen emme hankkineet sukellusretkeä niin tilanne alkoi muuttua uhkaavaksi. Ympärillemme alkoi kasautua hyvin epämääräistä väkeä ja poislähtömme ko. "matkatoimistosta" oli estetty. Vasta pitkällisen selvittelyn jälkeen onnistuimme pääsemään tilanteesta pois. Muutenkin kyseiseen maahan liittyy muita epämiellyttäviä tunteita. Ulkona partoivat paikalliset poliisit, joilla oli varustuksena konetuliaseet. Lisäksi kadulla partioi paikallisen poliisine autoja (jeepit), joihin oli kiinnitetyt konekiväärit. Ehkä jo silloin oli kyse siitä, mikä vasta tänä vuonna Egyptissä ja muualla Pohjois-Afrikassa tapahtui eri erilaiset kansannousut.
Kolmas turvattomuuden tunteen muistoni liittyy opiskelijaelämääni Turussa. Olin joku kerta palaamassa oppilasasuntooni jalan iltamyöhään. Kävelin yksin kohti asuntoani ja seuraani yllätten liittyi kaveri, jolla oli puukko kädessä. Lisäksi hän toisti, että voi tappaa minut hetkellä minä hyvänsä. Tuossa tilanteessa varoin ärsyttämästä kaveria millään tavoin ja onneksi kaveri rauhoittui kun olimme kävelleet kohti Turun ylioppilaskylää.
Kokonaisuutena voi sanoa, että turvallisuus on yrityksissä monitahoinen asia. Se luo perustan yrityksen toiminnalle ja se on sellainen asia mistä ei voi tinkiä. Monet turvallisuuteen liittyvät ovat myös erilaisiin säädöksiin ja oikeusnormeihin kirjattuja. Hyvä että on olemassa näitä säädöksissä, sillä muuten saattaisi käydä niin että monet onnettomuudet ja tapaturmat olivat yleisempiä mitä ne ovat tällä hetkellä.
Monet turvallisuutta uhkaavat tekijät muuttavat muotojaan ajan saatossa. Nyt viime aikoina otsikoissa ovat olleet esim. kauppakeskuksissa ja oppilaitoksissa tapahtuneet ampumisvälikohtaukset. Tällaiset onnettomuudet ovat saanet monet yritykset ja panostamaan asiakasturvallisuuteen. Saa nähdä onko meillä Suomessa ennen pitkää sama tilanne kuin joissain muissa maissa. Pankeissa ja mm. kouluissa on omat vartijat, jotka valvovat turvallisuutta.
maanantai 11. huhtikuuta 2011
Bloggaamisen periaatteet
Blogeihin kirjoitetaan täydellisiä lauseita. Lauseet aloitetaan isolla alkukirjaimella. Kappaleet ovat suhteellisen lyhyitä ja ne erotetaan tyhjällä rivillä toisistaan.
Tekstin sekaan voi laittaa linkkejä, kuvia ja muuta multimedia-aineistoa, esim. videoleikkeitä.
Esimerkki kuvasta:
Video turvallisuuteen liittyen
Tekstin sekaan voi laittaa linkkejä, kuvia ja muuta multimedia-aineistoa, esim. videoleikkeitä.
Esimerkki kuvasta:
Video turvallisuuteen liittyen
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)